Адвокат екс-губернатора Мельничука заявив, що той був не в курсі корупції, яку розвів його заступник

Адвокат екс-губернатора Мельничука заявив, що той був не в курсі корупції, яку розвів його заступник
Фото nv.ua

Жодних юридичних претензій до Мельничука, принаймні поки що, немає, запевняє адвокат

Проти колишнього керівника Київської обладміністрації Максима Мельничука наразі немає жодних звинувачень, але вони можуть з’явитися. Про це розповів його адвокат Юрій Сухов у коментарі «Главкому».

«Жодних юридичних претензій до нього, принаймні поки що, немає – він не є підозрюваним, його навіть не викликали повісткою як свідка для допиту, – розповів Сухов. – Тому я не знаю, про що зараз ідеться. Я вже бачив коментар Хатії Деканоїдзе (голова Нацполіції України.«Главком»), що до нього претензій немає, але нехай керівництво МВС розбереться, хто які коментарі дає, бо вони не збігаються з іншими.

Я зараз побачив, на підставі чого у Мельничука проводились обшуки – ні про який хабар там не йдеться, а йдеться про шахрайські дії. Наскільки я розумію, навіть його колишній заступник Ігор Любко сьогодні вийшов на роботу, тож жодних підстав для вручення підозри і обрання запобіжного заходу щодо нього немає. Матеріали кримінального провадження дійсно не розкриваються, і що там є – ніхто не знає. Якщо в них є якісь обґрунтовані докази – нехай їх висувають, ми даватимемо коментарі. До того ж заступники призначалися за квотами, і це не була квота Мельничука, тому він здебільшого був не в курсі, які дії чинив його заступник!»

При цьому адвокат заявив, що зниклий на вихідних екс-губернатор просто «відпочивав»: «Ви коли-небудь відпочиваєте? От і він відпочивав – до того ж були вихідні, його було звільнено і жодних обов’язків держслужбовця у нього не було. Просто минулої п’ятниці була дуже напружена ситуація, до дружини надходили погрози, вона не могла додзвонитися до чоловіка. Тому в неї не витримали нерви, і вона написала заяву до поліції, що не може зв’язатись із чоловіком. Потім ще у вихідні усе з’ясувалось, що все добре і нормально».

Сухов запевнив, що заяву про відставку Мельничук написав ще наприкінці серпня: «До всіх цих подій. Кабмін розглянув цю заяву і рекомендував його звільнити. Хтось просто використав у публічній площині цей збіг».

Як повідомлялося, дружина екс-голови Київської ОДА Мельничука заявила до поліції про його зникнення. Нагадаємо, президент Петро Порошенко звільнив Мельничука. Ввечері 9 вересня Аваков повідомив про затримання його заступника Любка за хабар у 200 тис. грн, а також заявив, що Мельничук зник і його можуть оголосити в розшук. Пізніше генпрокурор Юрій Луценко зазначив, що слідство вивчає роль глави Київської ОДА Мельничука в історії з хабарем.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: