Група депутатів вимагає зупинити Придніпровську ТЕС, що перевела антрацитові блоки на українське вугілля

Група депутатів вимагає зупинити Придніпровську ТЕС, що перевела антрацитові блоки на українське вугілля

Приводом до акції послужили питання екології, пов'язані з роботою вугільних теплоелектростанцій

Біля офісу енергетичного холдингу ДТЕК у Києві проходить акція активістів і народних депутатів, які вимагають від Міністерства екології та природних ресурсів не продовжувати дозвіл на продовження роботи Придніпровської ТЕС.

У пікеті беруть участь депутати Сергій Лещенко (фракція БПП), Вікторія Войціцька (фракція «Самопоміч») і екс-член НКРЕКУ Андрій Герус.

Приводом до акції послужили питання екології, пов'язані з роботою вугільних теплоелектростанцій. Учасники акції стверджують, що намагаються таким чином запобігти погіршенню екологічної ситуації в Дніпрі та інших містах.

Придніпровська ТЕС - теплова електростанція в Самарському районі міста Дніпра. Входить до складу генеруючої компанії «Дніпроенерго», контрольний пакет акцій якої належить холдинг ДТЕК. На даний момент Придніпровська ТЕС активно модернізує антрацитові блоки, переводячи їх на українське вугілля марки Г. Станом на березень 2018 року на українське вугілля переведені енергоблоки №7 і №8. До кінця року на марку Г планується переклад блоків №9 і №10.

Гострий дефіцит антрациту в українській енергетиці виник в наслідок блокади українських шахт Донбасу, організованої народним депутатом Семеном Семенченком (фракція «Самопоміч»). В результаті цього Україна потрапила в повну залежність від поставок дорогого російського антрациту - за даними Державної фіскальної служби в 2017 році валютні витрати України на купівлю вугілля в РФ досягли $ 1,522 млрд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: