Американський дипломат: Ми хочемо, щоб Росія пішла з України

Американський дипломат: Ми хочемо, щоб Росія пішла з України
 У США хочуть, щоб Росія пішла з України 

«Якби президентом США стала Хілларі, то Україна отримала б набагато більше, ніж від Трампа», - каже Гербст

Посол Сполучених Штатів в Україні у 2003–2006 роках Джон Гербст  в інтерв’ю «Главкому» пояснив ставлення нинішньої адміністрації Білого дому до України.

На думку Гербста, у США хочуть, щоб Росія пішла з України і щоб реформи тут були справжніми і швидкими. «Це наші цілі з тих пір, коли Росія захопила Крим», - наголошує колишній посол.

Також дипломат розповів, що на початку війни Росії з Україною у 2014 році Обама не був зацікавлений в санкціях проти РФ. «Він хотів посилати в Україну продпайки і ковдри вашим військовим, але потім під впливом політичних процесів в Вашингтоні у 2015 році вирішив направити сюди «хаммери» і протиракетні системи», - розповів Гербст.

Дипломат вважає, що ці протиракетні системи були дуже важливі, тому що в той час 80% жертв серед українських військових були від російських ракет. А тепер, впевнений посол, вже Росія має турбуватися про своїх військових. «Це була заслуга Обами. Але він свідомо відмовився від поставок «джавелінів» і їх поставка відбулася при Трампі», - каже Гербст.

«І хоча від нового президента США українці отримали більше, ніж від попереднього, проте напевно отримали б ще більше, якби Хілларі стала президентом, бо вона набагато краще за Обаму розуміла ситуацію тут», - пояснює американський дипломат. «І, звичайно, якщо б вона була президентом, то не послаблювала б санкції, а зробила б їх жорсткішими», - говорить Гербст.

Як вже повідомлялося, США вирішили провчити Росію. Посол США в НАТО Кей Бейлі Хатчісон попередила Росію, що Сполучені Штати знищать російські заборонені системи крилатих ракет, перш ніж вони будуть задіяні.

Нагадаємо, тема припинення російської агресії була однією з провідних під час переговорів президента України Петра Порошенка та канцлера ФРН Ангели Меркель.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: