Амнезія триває: Янукович не пам’ятає, про яку кількість загиблих на Майдані йому доповідав Захарченко

Амнезія триває: Янукович не пам’ятає, про яку кількість загиблих на Майдані йому доповідав Захарченко

Точно я не пам’ятаю. Мені здається, це було десь 70–80 людей – Янукович

Екс-президент України Віктор Янукович не пам’ятає, про яку кількість загиблих на Майдані йому доповідав колишній міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко. Про це він сказав під час відеодопиту.

«Я цього не пам’ятаю. У мене зараз у пам’яті немає такої цифри. Але я знаю, що ця кількість людей (загиблих на Майдані. – Ред.) була найбільшою за всі дні протистояння. Точно я не пам’ятаю. Мені здається, це було десь 70–80 людей... і поранених було десь удвічі більше», – сказав Янукович, відповідаючи на запитання прокурора про те, про яку кількість убитих людей 20 лютого йому доповідав Захарченко.

Як повідомлялось, Янукович заявив, що йому нічого не відомо про те, які накази віддавалися представникам силових відомств уранці 20 лютого 2014 року, під час подій на Майдані, внаслідок яких загинули та були поранені учасники масових акцій протесту. Під час відеодопиту виявилось, що Янукович мало що пам'ятає.

Як раніше повідомлялося, генеральний прокурор України Юрій Луценко офіційно усно оголосив підозру у державній зраді екс-президенту Януковичу.

Янукович під час відеодопиту звинуватив у розстрілі Майдану «Правий сектор» і «Свободу». Він також розповів, чому не підписав угоду з ЄС про зону вільної торгівлі.

Також Янукович запевняє, що в день розстрілу активістів Євромайдану 20 листопада мав інформацію, що стріляли начебто з будинків, контрольованих протестувальниками, але не може пригадати, хто йому надав такі дані.

Пряму трансляцію сьогоднішнього відеодопиту дивіться тут.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: