Антикорупційна прокуратура закрила справу проти Дзензерського у справі про «забуті» 4 млрд грн

Антикорупційна прокуратура закрила справу проти Дзензерського у справі про «забуті» 4 млрд грн
Нардеп Денис Дзензерський

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури закрив кримінальне провадження щодо нардепа від «Народного фронту» Дениса Дзензерського за фактом невнесення ним усіх відомостей у декларацію.

Про це у середу повідомляє прес-служба НАБУ.

Йдеться про фінансові зобов’язання Дзензерського на загальну суму понад 4 млрд грн.

«Рішення прийняте нібито на підставі «наукових роз’яснень» щодо тлумачення поняття фінансові зобов’язання. Національне антикорупційне бюро України переконане, тлумачити законодавство має право лише Конституційний Суд, а не окремі науковці чи інститути. Відтак, рішення прокурора НАБУ планує оскаржити», - йдеться у повідомленні.

В НАБУ нагадали, що за даними слідства Дзензерський не відобразив відомості про наявність фінансових зобов’язань у загальній сумі понад 4 млрд грн. Це – кошти, які стягуються з нього на підставі судових рішень, що набрали законної сили.

«У липні 2017 року детективи разом з прокурорами САП звернулися до Генерального прокурора з проектом подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного обранця за вищевказаними фактами. Однак, подання було повернуто на доопрацювання. Детективи НАБУ усунули недоліки», - заявили у відомстві.

«Проте прокурори антикорупційної прокуратури вирішили закрити справу, обґрунтовуючи рішення суперечливими роз’ясненнями деяких науковців, відповідно до яких фінансові зобов’язання нібито не можуть виникати на підставі судових рішень» – сказано у заяві.

Нагадаємо, в липні 2017 року керівний Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький вніс генеральному прокурору Юрію Луценку для погодження подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від «Народного фронту» Дениса Дзензерського.

У лютому 2018 року Нацагентство з питань запобігання корупції (НАЗК) заявляє, що перевірило декларації за 2015 та 2016 роки депутата від «Народного фронту» Дениса Дзензерського і виявило у них порушення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: