Апеляційний суд втретє переніс засідання через неявку Кернеса

Апеляційний суд втретє переніс засідання через неявку Кернеса

Геннадій Кернес з 5 грудня пішов на лікарняний

Кернес не з’явився на суді, бо «перебуває на лікарняному»

У Полтавському апеляційному суді не відбулося засідання у справі міського голови Харкова Геннадія Кернеса.

Засідання перенесли через те, що Кернес не прийшов до суду. Захисники пояснили: посадовець не з’явився, бо перебуває на лікарняному.

Захисник Кернеса Олександр Гунченко зазначив, що міський голова перебуває на лікарняному з 5 грудня. Суддям адвокат надав медичну довідку з 26-ї поліклініки Харкова. У документі вказано, що Кернес потребує амбулаторного лікування через гострий бронхіт із астматичним компонентом.

Прокурор Олександр Ганілов просив, аби кримінальне провадження щодо Кернеса зупинили у зв’язку з хворобою й продовжили слухання за присутності інших обвинувачених. Це двоє охоронців мера - Віталій Бліннік та Євген Смицький.

Потерпілий у справі Сергій Ряполов подав клопотання про примусовий привід Геннадія Кернеса. За словами Ряполова, на засідання Кернес не прийшов, але до цього проводив сесію та інші засідання у міській раді.

Суд не задовольнив клопотання прокурора й потерпілого. Точна дата наступного засідання поки невідома, сказав головуючий суддя Володимир Костенко. Причиною є те, що Верховний суд України має розглянути чергове клопотання захисту Кернеса та його охоронців, аби справу слухали в іншому апеляційному суді.

23 листопада суд у справі Кернеса вкотре відклали через «загострення його хвороби».

Нагадаємо, 10 серпня суддя Київського райсуду Полтави Андрій Антонов після місячного вивчення справи оголосив про закриття кримінального провадження щодо Геннадія Кернеса і двох його охоронців у зв'язку з неявкою прокурорів, потерпілих та їхніх представників на сім останніх засідань суду поспіль без обґрунтованих причин.

Кернес і двоє його охоронців обвинувачувалися у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двом активістам Євромайдану - Сергію Ряполову і Олександру Кутяніну 25 січня 2014 року.

16 серпня 2018 року прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко заявив, що Генеральна прокуратура України подала апеляційну скаргу до Київського районного суду м. Полтава на рішення про закриття справи стосовно мера Харкова Геннадія Кернеса.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що суддя Київського райсуду Полтави Андрій Антонов закрив кримінальну справу відносно мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців завдяки втручанню політиків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: