Закриття справи проти Кернеса: Луценко запідозрив, що був вагомий хабар

Закриття справи проти Кернеса: Луценко запідозрив, що був вагомий хабар
Геннадій Кернес

Апеляційний суд має відновити справедливість, вважає генеральний прокурор

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що суддя Київського райсуду Полтави Андрій Антонов закрив кримінальну справу відносно мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців завдяки втручанню політиків. Про це Луценко зазначив під час Щорічного міжнародного форуму «Ялтинська європейська стратегія».

«Я вважаю, що у судовий процес втрутилися політики. Про це свідчить те, що суддя після процесу одразу пішов на пенсію. Очевидно, те, що у нас називають дембельським акордом, а в західному світі - хабарем, було достатньо вагомим»,- сказав генпрокурор.

Посадовець додав, що за фактом закриття суддею Антоновим кримінального провадження відносно Кернеса, порушено кримінальну справу з кваліфікацією «виголошення завідомо неправосудного рішення».

Луценко нагадав, що прокуратура оскаржила рішення згаданого судді в апеляційній інстанції, і зазначив, що сподівається на справедливе рішення.

«Я рідко змушений використовувати такі тонкі матерії, як оцінка рішення суду, але скажу: це рішення було протизаконне і цей суддя має за це відповісти. Апеляційний суд має відновити справедливість», - резюмував генпрокурор.

Нагадаємо, 10 серпня суддя Київського райсуду Полтави Андрій Антонов після місячного вивчення справи оголосив про закриття кримінального провадження щодо Геннадія Кернеса і двох його охоронців у зв'язку з неявкою прокурорів, потерпілих та їхніх представників на сім останніх засідань суду поспіль без обґрунтованих причин.

Кернес і двоє його охоронців обвинувачувалися у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двом активістам Євромайдану - Сергію Ряполову і Олександру Кутяніну 25 січня 2014 року.

16 серпня 2018 року прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко заявив, що Генеральна прокуратура України подала апеляційну скаргу до Київського районного суду м. Полтава на рішення про закриття справи стосовно мера Харкова Геннадія Кернеса.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: