Апеляцію на вирок Балуху розглянуть 3 жовтня

Апеляцію на вирок Балуху розглянуть 3 жовтня
Володимир Балух
Фото: krymr.com

Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму розгляне апеляційну скаргу на вирок українському активісту Володимиру Балуху 3 жовтня.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

Початок засідання заплановано на 13:00.

Володимир Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року на знак протесту проти переслідування. Суд в анексованому Криму засудив активіста до п’яти років позбавлення волі за сукупністю двох справ проти нього: за звинуваченням у зберіганні боєприпасів і побитті начальника ІТТ. Балух і його захист звинувачення відкидають.

Правозахисники наголошують, що причиною переслідування Балуха в анексованому Росією Криму стала його проукраїнська позиція.

Нагадаємо, 17 вересня архієпископ Климент відвідав Балуха у СІЗО.

«Коли він зняв футболку, то я побачив тільки шкіру та кістки», — відповів Климент на питання про вигляд Володимира Балуха.

Раніше архієпископа Климента не пускали в СІЗО Сімферополя, де утримують Балуха, посилаючись на неробочий день. 

14 вересня стало відомо, що українця Володимира Балуха у сімферопольському СІЗО окупанти вивели з камери, сильно побили і загрожують позбутися.

Після того, як українського активіста Володимира Балуха побили співробітники сімферопольського СІЗО, у нього сильно болить голова і печінка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: