Аудитори виявили порушень на понад 400 млн грн під час організації «Євробачення»

Аудитори виявили порушень на понад 400 млн грн під час організації «Євробачення»
«Євробачення» проходило у Києві навесні цього року

Майже половину з витрачених коштів було спрямовано закордонним компаніям

Державна аудиторська служба України встановила, що при підготовці «Євробачення-2017» Національна суспільна телерадіокомпанія України (НСТУ) допустила порушень на сотні мільйонів гривень.

Про це повідомляється на офіційному сайті Держаудитслужби.

«Встановлено факти незаконних витрат та недоотримання ПАТ «НСТУ» коштів на загальну суму 8,6 млн гривень, порушень при веденні бухгалтерського обліку та при проведенні процедур закупівель на загальну суму 468,7 млн гривень», - інформують у Держаудитслужбі.

Крім того, під час перевірки було виявлено, що окремі переможці тендерів, фактично не маючи можливості надати послуги, передбачені договором, наймали для цього субпідрядників за менші суми.

«Наприклад, одне з підприємств здійснило закупівлю і оренду металодетекторів на суму 1,2 млн гривень тільки після перемоги в тендері, надавши їх в оренду на два тижні ПАТ «НСТУ» вже за 2,7 млн гривень», — йдеться в повідомленні.

Також в аудиторській службі додають, що при проведенні конкурсу вдалося попередити незаконні витрати на загальну суму 2,8 млн гривень. Порушення на ще 2,1 млн гривень було усунено (відшкодовано).

Повідомляється, що майже половину з витрачених коштів (250 млн з 522 млн гривень) було спрямовано закордонним компаніям, яких перевірити практично неможливо. Матеріали перевірки передали до правоохоронних органів.

Раніше у розпорядженні «Главкома» з'явився ексклюзивний документ Держаної аудиторської служби про завершення ревізії, де встановлено, що НСТУ провела 85 тендерних процедур з порушенням законодавства.

Нагадаємо, пісенний конкурс «Євробачення-2017» проходив у Києві з 9 до 13 травня. Сальвадор Собрал із Португалії з піснею Amar Pelos Dois сенсаційно здобув перемогу на «Євробаченні-2017», набравши найбільшу кількість балів – 758. Друге місце посів Крістіан Костов з Болгарії – 615 балів, а третє – представники Молдови SunStroke Project із 374 балами.

Після завершення «Євробачення-2017» народний депутат України («Воля народу») Євген Рибчинський заявив про відмивання коштів на проведенні пісенного конкурсу.

Уряд виділив 450 млн. грн з державного бюджету на підготовку та проведення пісенного конкурсу «Євробачення-2017». Із міського бюджету Києва на ці цілі було спрямовано близько 20 млн. грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: