Аваков хоче ввести «презумпцію правоти поліцейського»

Аваков хоче ввести «презумпцію правоти поліцейського»

Презумпція правоти поліцейського - спочатку підкоряйся - потім оскаржуй

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає, що в Україні потрібно ввести імператив презумпції правоти поліцейських. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.
На його думку, цей імператив повинен стати соціальною нормою. «Спочатку підкоряйся поліцейському - потім оскаржуй!», - зазначив Аваков.
На його думку, це не обмеження громадянських свобод, а висока відповідальність і високі права для поліції. «…Поліція - повинна і буде отримувати і більше прав, і більше довіри суспільства. Іншого шляху побудови ефективної правоохоронної системи немає. Потрібно вдосконалювати і поліцейські сили, розширюючи їх рівень як компетентності, так і відповідальності за забезпечення свобод кожного. Розширюючи апріорі рівень довіри», - вважає Аваков.
«Презумпція правоти поліцейського повинна працювати, як це відбувається в Німеччині, США, Великобританії, Франції, Італії, Канаді та багатьох інших країнах… Презумпція правоти поліцейського (спочатку підкоряйся - потім оскаржуй) - один з інструментів побудови системи колективної внутрішньої безпеки!», - зазначив він.
Міністр повідомив, що у пакеті законодавчих ініціатив щодо забезпечення безпеки, що готується до внесення в парламент, МВС буде пропонувати парламентаріям імплементувати цю норму в законодавчому полі.
Нагадаємо, у Дніпрі водій автомобіля застрелив патрульного і поранив його напарницю. Пізніше жінка померла у лікарні під час операції.
У вбивстві підозрюють Олександра Пугачова, який раніше вже був у розшуку, ім'я другого підозрюваного поки що не розголошують.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: