Аваков переселився у «Фортецю», ремонт якої коштував кілька мільйонів

Аваков переселився у «Фортецю», ремонт якої коштував кілька мільйонів
Арсен Аваков

Міністр щомісяця сплачує близько 8 тисяч гривень за оренду частини будинку

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков мешкає на території комплексу спеціальних об’єктів МВС «Фортеця», у чотириповерховому адміністративному будинку, з якого можна дистанційно керувати підрозділами міністерства. Міністр щомісяця сплачує близько 8 тисяч гривень за оренду частини будинку (130 квадратних метрів), хоча окрім Авакова у ньому більше ніхто не живе. Про це йдеться у розслідуванні програми «Схеми», спільного проекту «Радіо Свобода» та каналу «UA:Перший».

21

Журналісти зафільмували, як упродовж тижня кортеж міністра внутрішніх справ щоранку виїжджав із закритої частини території комплексу спеціальних об’єктів «Фортеця», що в Києві на вулиці Вишгородській.

Журналісти зафіксували, що окрім самого міністра та персоналу на закриту територію упродовж дня ніхто не заїжджає. Джерела «Схем» у МВС підтвердили, що Аваков у цій чотириповерховій будівлі живе сам, хоч і використовує лише частину приміщень.

До цього будівлю відремонтували і обгородили. За капітальний ремонт огорожі комплексу у вересні цього року було сплачено майже 1,5 мільйона гривень з бюджету. Ще 560 тисяч гривень того ж місяця було виділено на капітальний ремонт об’єктів благоустрою. Окрім того, ремонт самого адміністративного будинку коштував майже мільйон гривень. А щоб обладнати відеоспостереження, витратили ще 124 тисячі бюджетних гривень.

Крім цього, збільшилися і видатки на утримання комплексу «Фортеця». Минулого року було виділено 1,37 мільйона бюджетних гривень. Цьогоріч лише за 9 місяців бюджетне фінансування на утримання комплексу збільшилось до 7,63 мільйона гривень.

24

Аваков у коментарі «Схемам» підтвердив, що мешкає у «Фортеці». «Ми маємо оренду в цьому комплексі на законних підставах», – зазначив міністр.

У свою чергу директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко зазначив, що йдеться про 130 квадратних метрів, за користування якими Аваков сплачує близько 8 тисяч гривень.

«Це невелика площа, це площа для проживання, для тимчасового перебування, зокрема, і проживання, не перевищує 130 квадратних метрів. Плата залежить від рівня спожитих комунальних послуг, яка не є сталою – залежно від кожного місяця. Але загалом ця сума перевищує десь 8 тисяч гривень. До 9 тисяч гривень», – зазначив Шевченко.

У березні 2015 року Арсен Аваков, звітуючи про свої доходи, повідомляв, що мешкає у номері готелю «Київ» площею 11,5 кв. м.

Нині на поверсі, де жив Аваков, триває ремонт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: