Аваков повідомив результати першого туру виборів президента Інтерполу

Аваков повідомив результати першого туру виборів президента Інтерполу

«Чекаємо на другий тур», - зазначив глава МВС України Арсен Аваков

У середу, 21 листопада, на сесії Генеральної асамблеї Інтерполу в Дубаї відбуваються вибори директора організації.

Як повідомив на своїй сторінці у соцмережі Facebook глава МВС України Арсен Аваков, згідно з результатами першого туру виборів, претендент від Росії не перемагає.

«Перший тур голосування щодо виборів президента Інтерполу: Кім, Південна Корея – 60,5%, Прокопчук, РФ – 39,5%. Росія в ауті. Чекаємо на другий тур», - написав міністр.

Аваков також опублікував текст заяви, яку українська сторона оголосила перед голосуванням.

«Шановні делегати 87-ї Генеральної асамблеї міжнародної організації кримінальної поліції!

Країна, яка лише впродовж останніх років виявилася причетними до цілої низки кримінальних скандалів у всьому світі - не може бути представлена в керівництві Інтерполу на рівні державної організації!

Мова про Росію.

Від комп’ютерних вірусів Нон, Петя, що вразили тисячі користувачів, від кібератак на органи влади близько сотні країн у всьому світі - до отруєння людей в Солсбері і військових та гуманітарних злочинів у Криму та на сході України: ця тенденція дає чітке уявлення про істину державну політику Росії.

Немає необхідності витрачати енергію, демонструючи, що Росія зловживає системою Інтерполу.

Прошу всі країни не робити авторитетну та шановану професійну організацію, створену заради спільної боротьби зі злочинністю, заручником агресивної та злочинної Росії.

Україна виступає проти кандидатури Прокопенка та підтримує пана Кіма з Південної Кореї», - говориться у відповідній заяві.

Нагадаємо, держсекретар США Майк Помпео заявив, що США підтримують кандидата з Південної Кореї Кім Чон Яна у якості претендента на посаду глави Інтерполу.

Кім Чон Ян є головним опонентом росіянина Олександра Прокопчука, який займає пост заступника глави Інтерполу і також претендує на посаду очільника організації.

Раніше британська газета Financial Times повідомила, що новим президентом Інтерполу може стати росіянин Олександр Прокопчук.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що Україна розгляне питання про призупинення свого членства в організації Інтерпол, якщо посаду президента організації отримає Прокопчук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: