Азіатський мільярдер розбагатів завдяки пандемії коронавірусу

Азіатський мільярдер розбагатів завдяки пандемії коронавірусу
Лі Сітінг розбагатів завдяки пандемії коронавірусу

Кожен день капітал Лі Сітінга збільшується приблизно на $37,7 млн в день

Статки найбагатшої людини в Сінгапурі Лі Сітінга (Li Xiting) збільшилися на мільярд доларів за місяць завдяки зростанню на тлі пандемії коронавірусу попиту на апарати штучної вентиляції легенів (ШВЛ), вироблені його компанією.

Про це пише Business Insider.

Кожен день його капітал збільшується приблизно на 37,7 мільйона доларів в день і вже досяг 13,5 мільярда доларів, свідчать дані Bloomberg.

Бізнесмен є співзасновником компанії Shenzhen Mindray Bio-Medical Electronics, яка виробляє медичні прилади, в тому числі ШВЛ. Вартість акцій фірми злетіла майже на 50 відсотків у зв'язку з пандемією.

Попит на ШВЛ різко зріс через погіршення ситуації з поширенням коронавірусу в світі. Апарати допомагають дихати пацієнтам з Covid-19, чиї легені вражені респіраторним захворюванням.

Представник Shenzhen Mindray Bio-Medical Electronics заявив, що компанія отримала замовлення з більш ніж 100 країн, наприклад, десять тисяч апаратів замовила Італія.

Найбагатша людина планети, засновник Amazon Джефф Безос в 2020 році заробив 24 мільярди доларів на тлі пандемії коронавірусу.

Статки двох інших бізнесменів з топ-3 скоротилися: засновник Microsoft Білл Гейтс збіднів на 8,4 мільярда доларів, а глава групи компаній Louis Vuitton Moët Hennessy Бернар Арно - на 28 мільярдів.

Як повідомлялося, вчені назвали симптоми коронавірусу у дітей.

Нагадаємо, ВООЗ назвала самий явний симптом захворювання на коронавірус.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: