Банк Росії може втратити контроль над інфляцією - Bloomberg

Банк Росії може втратити контроль над інфляцією - Bloomberg
Банк Росії

Падіння роздрібних продажів в Росії триває рекордний 21 місяць поспіль

Банк Росії попередив про ризик втрати контролю над інфляцією через зростаючу майнову нерівність, зникнення середнього класу і падіння обороту роздрібної торгівлі. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на дані ЦБ, які будуть офіційно оприлюднені пізніше в середу, 19 жовтня.

Падіння роздрібних продажів в Росії, за даними агентства, триває рекордний 21 місяць поспіль, а реальні наявні доходи населення скоротилися за рік на 7 відсотків.

Поглиблення соціальної нерівності послаблює гнучкість цін при попиті і ускладнює завдання контролю над інфляцією. Менш заможні сім'ї, не маючи заощаджень і не володіючи вільним доступом до кредитів, як пріоритет ставлять покупку предметів першої необхідності, погано реагуючи на зміну процентних ставок. Заможні домогосподарства, навпаки, байдужі до процентних ставок, так як витрачають занадто малу частку прибутків на основні товари.

Як відомо, також вкрай негативний вплив на економіку РФ мають санкції, які ввів Захід через агресію РФ в Україні.

Як раніше повідомлялось, Обама заявив, що санкції щодо Росії повинні зберігатися до виконання Мінських угод.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову у тристоронньому форматі за участю президента Франції Франсуа Олланда та канцлера ФРН Ангели Меркель, під час якої сторони домовилися провести зустріч глав держав у «нормандському форматі» 19 жовтня у Берліні для спонукання Росії виконати безпекову частину Мінських угод.

У Кремлі згодом підтвердили, що на зустріч з лідерами України, Німеччини та Франції у Берліні також збирається Путін.

Раніше Путін виставив умови для зустрічі в «нормандському форматі».

Як повідомлялось, у департаменті прогнозування Центробанку РФ порахували, на скільки вистачить ще Росії накопичених резервів. Відповідно до прогнозу Центробанку, Резервний фонд и більша частина Фонду національного добробуту виснажаться до кінця 2018 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: