Більшість американців виступають проти превентивного удару США по КНДР

Більшість американців виступають проти превентивного удару США по КНДР

67 відсотків респондентів вважають, що США мають завдавати удару по КНДР тільки в тому разі, якщо Пхеньян першим нападе на США або їхніх союзників

Близько двох третин громадян Сполучених Штатів Америки проти того, щоб США завдавали превентивного удару по Північній Кореї. Це випливає з опитування, проведеного на замовлення газети The Washington Post та телеканалу ABC. Результати опитування оприлюднені в неділю, 24 вересня.

67 відсотків респондентів вважають, що США мають завдавати удару по КНДР тільки в тому разі, якщо Пхеньян першим нападе на США або їхніх союзників. 23 відсотки опитаних висловилися за те, щоб їхня країна напала на КНДР першою. 69 відсотків опитаних вважають, що американський удар по КНДР загрожує війною у Східній Азії, в яку будуть втягнуті інші учасники.

42 відсотки опитаних зовсім не вірять у здатність президента США Дональда Трампа відповідально розв'язати кризу навколо КНДР. 37 відсотків респондентів натомість вважають, що Трамп здатний упоратися з кризою. Для порівняння: у здатність американського військового керівництва владнати ситуацію вірять 72 відсотки опитаних. Тільки вісім відсотків опитаних погодилися з думкою, що відповідально розв'язати кризу здатен лідер Північної Кореї Кім Чен Ин. Водночас 70 відсотків вважають, що КНДР становить серйозну загрозу для Сполучених Штатів.

Як повідомлялося, виступаючи на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку, президент США Дональд Трамп пригрозив «повністю знищити» Північну Корею.

Сам Кім Чен Ин, коментуючи виступ Трампа в ООН, назвав президента США «психічно ненормальним» і пообіцяв, що Північна Корея зробить «небувало жорсткі заходи» у відповідь на американські погрози.

В четвер ввечері Трамп підписав указ про розширення санкцій проти КНДР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: