Борець зі СНІДом закликав обстежити всіх росіян на ВІЛ: у країні шалена епідемія

Борець зі СНІДом закликав обстежити всіх росіян на ВІЛ: у країні шалена епідемія

ВІЛ-інфекція стала найбільш небезпечною інфекцією в Росії, заявив керівник Федерального науково-методичного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом Вадим Покровський

ВІЛ став найбільш смертоносною інфекцією в Росії. Про це повідомив керівник Федерального науково-методичного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом Вадим Покровський.

«Говорити, що немає епідемії, – це якось дуже скромно описувати ситуацію... ВІЛ-інфекція стала найбільш небезпечною інфекцією в Росії, найбільш смертоносною, і викликала дуже велику кількість смертей, яких ми могли б уникнути», – сказав Покровський на прес-конференції «Ситуація з ВІЛ/СНІД у Росії».

За його словами, Держдума в наступному читанні розгляне пропозиції щодо збільшення бюджету для лікування ВІЛ-інфекції. Покровський наголосив, що для підвищення ефективності лікування росіянам бажано використовувати більш дорогі препарати. Експерт зазначив, що в Європі інфіковані п'ють по одній таблетці на день, тоді як росіяни – понад 10.

Для боротьби з ВІЛ-інфекцією необхідно обстежити всіх росіян, упевнений Покровський. За його словами, при правильному лікуванні людина з ВІЛ-інфекцією може дожити до середнього віку смертності.

Як заявив експерт, на 30 вересня 2016 року в Росії зафіксовано понад 1 мільйон заражених ВІЛ-інфекцією.

Раніше фахівець з інфекційних захворювань МОЗ РФ Ірина Шестакова розповіла, що в 14 регіонах Росії захворюваність на ВІЛ-інфекцію більш ніж удвічі перевищує середні показники по країні. Найгостріша ситуація склалася в 26 регіонах, де носіями захворювання є понад 0,5% населення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: