Борис Джонсон порівняв ЧС-2018 у Росії з гітлерівською Олімпіадою

Борис Джонсон порівняв ЧС-2018 у Росії з гітлерівською Олімпіадою
Борис Джонсон 

Джонсон підтримав думку про те, що Путін буде використовувати ЧС-2018 з футболу заради власного піару

Президент Росії Володимир Путін спробує поліпшити імідж шляхом проведення чемпіонату світу так само, як Адольф Гітлер використав Олімпіаду 1936 року в Берліні.

Про це заявив глава МЗС Великої Британії Борис Джонсон, повідомляє The Guardian.

Джонсон підтримав думку про те, що Путін буде використовувати ЧС-2018 з футболу заради власного піару, так само, як це зробив Гітлер під час Олімпіади 1936 року.

«Я думаю, що порівняння з 1936 роком безумовно, коректне. Якщо чесно, це огидна перспектива, бачити як Путін прославиться за допомогою цієї спортивної події», - сказав Джонсон.

Джонсон сказав, що зараз обдумує питання про участь Британії в чемпіонаті світу. Але, на його думку, було б неправильно таким чином покарати британських вболівальників або футбольну збірну. Також британський уряд планує терміново обговорити з росіянами питання безпеки вболівальників.

Нагадаємо, що у 1936 році у гітлерівській Німеччині відбулися літні Олімпійські ігри. Запроваджені в Німеччині расистські закони спонукали громадські і спортивні організації, передусім у США, Великій Британії, Франції, Швеції, Чехословаччині та Нідерландах на початку літа 1936 року ініцюювати бойкот Олімпіади в Берліні.

Однак спеціальна комісія МОК, яка прибула до Берліну з перевіркою, заявити, що в Німеччині нема нічого, «що могло б завдати шкоди олімпійському руху». Майже 4000 атлетів з 49 країн приїхали для участі в іграх, які 1 серпня 1936 року офіційно відкрив Гітлер. На них, зокрема, вперше була проведена естафета олімпійського вогню. Нацистська пропаганда використала це для демонстрації спадкоємності давньогрецької і німецької культур.

Раніше стало відомо, що Британія припиняє двосторонні зв'язки з Росією.

Минулого тижня Велика Британія вирішила вислати з країни 23 російських дипломати, тому що уряд вважає РФ відповідальною за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки. 20 березня ці 23 російських дипломати залишили посольство в Лондоні.

Глава МЗС Британії Борис Джонсон під час нещодавньої зустрічі з послом Росії Олександром Яковенком у відповідності з «британським протоколом» не потиснув йому руку.

19 березня до Великої Британії прибула група міжнародних експертів з хімічної зброї, щоб отримати зразки нервово-паралітичної речовини, якою отруїли російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньку.

19 березня Євросоюз оприлюднив офіційну заяву з вимогами до Росії у справі отруєння екс-шпигуна.

Раніше у Великобританії встановили, що колишнього російського шпигуна та його доньку  отруїли нервово-паралітичною речовиною військового типу «Новачок», яку розробляла Росія.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: