Бойовики посилюють обстріли: 33 порушення режиму тиші, двох бійців АТО поранено

Бойовики посилюють обстріли: 33 порушення режиму тиші, двох бійців АТО поранено
Українські бійці

Військовослужбовці Збройних сил України 23 рази відкривали вогонь у відповідь на провокації окупантів

Оперативна обстановка у районі проведення АТО залишається складною. Підконтрольні Росії озброєні бойовики продовжують застосовувати зброю проти українських захисників. Особливо активно противник порушує домовленості про припинення вогню ввечері та вночі.

Це випливає зі звіту прес-центру штабу АТО.

Так, за темної пори доби на луганському напрямку ворог вчора різко збільшив кількість обстрілів. Зокрема, застосовуючи міномети калібру 120-мм, гранатомети та стрілецьку зброю окупанти чотири рази обстріляли захисників Новотошківського. З такого ж озброєння російські найманці відкривали вогонь по укріпленнях сил АТО в районі Травневого. Застосовуючи піхотне озброєння бойовики також порушували перемир’я неподалік Троїцького, Кримського, Зайцевого і Луганського.

На донецькому напрямку з гранатометів та стрілецької зброї декілька разів були обстріляні позиції ЗСУ у передмісті Авдіївки. Під вогонь противника з 82-мм міномету і стрілецької зброї потрапили оборонці Мар’їнки, а поблизу Маріуполя російсько-терористичні війська випустили п’ять мін калібру 120-мм по захисникам Павлополя. У цьому ж районі під гранатометний вогонь потрапили опорні пункти сил АТО неподалік Широкіного.

Загалом, за минулу добу бойовики 33 рази порушили перемир’я.

«Військовослужбовці Збройних сил України 23 рази відкривали адекватний вогонь у відповідь. У результаті ворожих обстрілів двоє українських військовослужбовці зазнали поранення», - резюмували у штабі.

Нагадаємо, від опівночі станом на 18:00 понеділка незаконні збройні формування 14 разів порушили перемир’я.

Як повідомлялося, глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що Україна, США, Німеччина і Франція практично розробили спільний проект резолюції ООН по миротворцях на Донбасі.

Нагадаємо, спеціальний посланник президента США по Україні Курт Волкер заявляв, що миротворці ООН зможуть зайти на Донбас, якщо Росія відведе свої сили. Також він вважає, що резолюцію ООН про миротворців на Донбасі можуть прийняти до кінця цього року.

Згодом в РФ назвали заяву Волкера щодо миротворців спробою зриву «Мінська».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: