Британія у 1994 році розглядала можливість провести референдум щодо ЄС

Британія у 1994 році розглядала можливість провести референдум щодо ЄС
Джон Мейджор у 1990 році змінив на чолі британського уряду Маргарет Тетчер

Уряд Великої Британії 25 років тому не зміг погодити питання для референдуму

Відповідно до розсекречених даних Національного архіву Великої Британії уряд Джона Мейджора розглядав можливість проведення в країні референдуму щодо ЄС. Про це повідомляє ресурс EU Observer із посиланням на The Guardian.

Мова йде про 1994 рік. Ціллю цього референдуму було б ослаблення євроскептичних настроїв в Великій Британії. Причиною відмови від ідеї провести всенародне волевиявлення було те, що уряд не зміг затвердити перелік питань для голосування. Так тодішній міністр торгівлі і промисловості Майкл Хеселтін підтримував ідею референдуму.

Водночас Вільям Волдгрейв, канцлер герцогства Ланкастер, був проти ідеї референдуму. На його думку всенародне волевиявлення щодо членства Великої Британії в ЄС могло б посилити позиції євроскептиків.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей скоротила канікули для чиновників уряду і зустрінеться з ними 2 січня, щоб обговорити питання щодо Brexit.

Нагадаємо, Велика Британія так і не змогла ратифікувати угоду про Brexit. Голосування за цей документ мало пройти 11 грудня, проте Мей заявила, що парламент проведе голосування після 14 січня.

Як повідомлялося, британський уряд почав повномасштабну підготовку до жорсткого Brexit.

Європейська комісія розробила і представила 19 грудня план заходів на випадок виходу Великої Британії з ЄС без угоди.

До слова, главу міноборони Великобританії Гевіна Вільямсона звинуватили в тому, що він почав кампанію проти прем'єр-міністра Терези Мей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: