Чи буде хліб? Влада нарешті зреагувала на загрозу неврожаю та дефіциту продовольства

Чи буде хліб? Влада нарешті зреагувала на загрозу неврожаю та дефіциту продовольства
РНБО нарешті подумала про продовольство для українців

Секретар РНБО: уряд має терміново сформувати додаткові запаси продовольства

Рада національної безпеки і оборони України вимагає від уряду невідкладно забезпечити додаткове накопичення продовольства у системі державного матеріального резерву.

«Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов направив прем’єрміністрові Денису Шмигалю лист із проханням доручити Міністерству розвитку економіки та сільського господарства опрацювати питання щодо доцільності перегляду номенклатури продовольчої групи товарів. У разі необхідності уряд має збільшити перелік товарних груп і обсягів їх накопичення у системі держрезерву», - повідомляє пресслужба РНБО.

Під час наради, присвяченій обговоренню питань продовольчої безпеки держави, Данілов також звернув увагу Кабінету міністрів на нагальну необхідність перегляду системи формування держрезерву.

Нагадаємо, що «Главком» два місяці попереджає про загрози дефіциту продовольства в Україні. Зокрема, Всеукраїнська асоціація пекарів та асоціація «Борошномели країни» закликали президента та уряд обмежити експорт зерна - інакше різко зросте вартість хліба і хлібобулочних виробів. 

Раніше експерти ФАО, продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, вже застерігають, що через пандемію коронавірусу вже у квітні-травні можуть початися проблеми з поставками продуктів харчування в магазини. Поки що ж ситуація залишається під контролем лише завдяки тому, що більшість країн мали запаси продовольства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: