Членів виборчої комісії на Донеччині засудили за підробку підписів 57 виборців

Членів виборчої комісії на Донеччині засудили за підробку підписів 57 виборців

Підроблені бюлетені було використано під час підрахунку голосів на користь одного з кандидатів

Двом членам виборчої комісії окружного виборчого округу №59, які під час виборів президента України підробили підписи 57 осіб, скоївши кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 158 КК України, оголошено обвинувальні вироки.

Про це 4 листопада повідомляє пресслужба прокуратури Донецької області.

«Суд встановив, що 21 квітня 2019 року, у ході проведення другого туру виборів на пост президента України, о 20:20, після закриття виборчих дільниць, перебуваючи за місцем розташування зазначеної виборчої комісії, 57-річна та 56-річна жінки, маючи доступ до списків виборців і достовірно знаючи, що 57 осіб не скористались своїм виборчим правом та не взяли участь у голосуванні, підробили у графі контрольного талона їх підписи про нібито отримання виборчих бюлетенів. У подальшому вказані підроблені бюлетені використано під час підрахунку голосів на користь одного з кандидатів», - заявили в прокуратурі.

Зазначається, що під час судового слухання обвинувачені свою провину в скоєнні злочині визнали повністю та розкаялись.

«Прийнявши до уваги усі обставини та доводи сторін суд ухвалив рішення про призначення обом засудженим покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на 2 роки та з іспитовим строком 2 роки», - повідомили в прокуратурі.

До слова, 29 жовтня стало відомо, що Центральна виборча комісія завершила повторний підрахунок голосів виборців на 21 виборчій дільниці 198 округу в Черкаській області.

Нагадаємо, раніше ЦВК зареєструвала Сергія Рудика народним депутатом, обраним в ОВО № 198 на позачергових парламентських виборах 21 липня.

Проте 28 серпня це рішення було скасовано у суді.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: