Чотирьох фігурантів справи про захоплення Харківської обладміністрації відправили за ґрати

Чотирьох фігурантів справи про захоплення Харківської обладміністрації відправили за ґрати
Захоплення Харківської ОДА у квітні 2014 року

Суд призначив покарання чотирьом учасникам захоплення Харківської облдержадміністрації у 2014 році

Київський районний суд м. Харкова виніс вирок чотирьом учасникам захоплення будівлі Харківської обласної державної адміністрації на початку квітня 2014 року: двох засудили до 5 років позбавлення волі, ще двох – до такого ж строку із іспитовим строком 3 роки. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

«Двох чоловіків (1983-го та 1987 рр. н.) засуджено до 5 років позбавлення волі. Ще двох зловмисників (1986-го та 1983 рр. н.) до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 3 роки», - йдеться у повідомленні.

Таке рішення прийняв 17 жовтня Київський районний суд м. Харкова.

Згаданих чотирьох осіб судили за ч. 1 ст. 294 КК України (організація масових заворушень, що супроводжувалися насильством над особою, погромами, підпалами, знищенням майна, захопленням будівель або споруд, насильницьким виселенням громадян, опором представникам влади із застосуванням зброї або інших предметів, які використовувалися як зброя, а також активна участь у масових заворушеннях).

За інформацією начальника відділу прокуратури області Ігоря Чуба, всього у кримінальних провадженнях за тими подіями обвинувачується 64 особи.

Нагадаємо, 6-го та 7 квітня 2014 року перед будівлею Харьківської ОДА відбулися мітинги, які переросли у масові заворушення. В результаті проросійські активісти захопили будівлю облдержадміністрації. Спецпідпозділи МВС України звільнили адміністративну споруду та затримали активістів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: