Чумак запевнив, що розслідування справ Майдану не зупиниться

Чумак запевнив, що розслідування справ Майдану не зупиниться

«19 листопада ми звільнили б Горбатюка в будь-якому разі», - зауважив Чумак

Чумак нагадав, що з 20 листопада, згідно із законодавством, органи прокуратури позбавляються функції досудового розслідування

Розслідування справ Майдану не зупиниться. Про це у четвер, 24 жовтня, заявив заступник генерального прокурора - головний військовий прокурор Віктор Чумак.

Він зазначив, що йдеться про 43 слідчих Управління спеціальних розслідувань ГПУ, які працюють над розслідуванням цих злочинів. Вони будуть призначені, а керівником буде прокурор з того ж Управління.

Також Чумак нагадав, що з 20 листопада, згідно із законодавством, органи прокуратури позбавляються функції досудового розслідування та наголосив, що розслідування злочинів злочинної організації Віктора Януковича в жодному з кейсів не призведе до їх зупинки.

«А як це взагалі може призвести до зупинення розслідування? По-перше, є ситуація, яка не залежить від нас, від нового керівництва генпрокуратури: про позбавлення прокуратури досудового слідства знали і ми, і Горбатюк, ще два роки тому. 19 листопада ми звільнили б Горбатюка в будь-якому разі. Ми просто-напросто ліквідували б це управління», - сказав він.

Як повідомлялось, 23 жовтня Генеральна прокуратура звільнила начальника управління спецрозслідування Сергія Горбатюка. У той же день Горбатюк заявив, що має намір оскаржити своє звільнення і подати заяву до правоохоронних органів на генпрокурора Руслана Рябошапку. 

Як відомо, управління Горбатюка займалося справами Євромайдану, які з 2014 року розслідує Генеральна прокуратура. 

В Громадській організації Родини «Небесної Сотні» засудили заяву ексзаступника голови Адміністрації президента часів Януковича Андрія Портнова, який написав у соцмережі, що «те, що відбулося у 2014 році, не є революцією, якимось чином пов’язаною із достоїнством».

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: