CNN: відносини Тіллерсона і Трампа досягли нового мінімуму

CNN: відносини Тіллерсона і Трампа досягли нового мінімуму
Дональд Трамп та Рекс Тіллерсон

Кардинально відмінні характерами, Тіллерсон і Трамп роздратували один одного сперечаннями, підкреслюється в публікації

Дедалі більше джерел в адміністрації США підтверджують інформацію, що державний секретар США Рекс Тіллерсон був на межі відставки після суперечок з президентом Дональдом Трампом попри те, що в Білому домі і Держдепі намагалися спростувати це напередодні.

Про це повідомляє в п'ятницю телеканал CNN.

«Більше десятка джерел в адміністрації та дипломатичних колах описали відносини між Тіллерсоном і Трампом як такі, що досягли нового мінімуму», - зазначається в повідомленні.

Кардинально відмінні характерами, Тіллерсон і Трамп роздратували один одного сперечаннями, підкреслюється в публікації.

За інформацією телеканалу, Тіллерсон у розмові з друзями зазначив, що планує залишитися на своєму посту щонайменше рік – впродовж такого собі психологічного терміну, який дозволив би, на його думку, піти з посади з гідністю. Однак роздратування від спілкування з главою Білого дому, а також розчарування в політиці, обраній офіційним Вашингтоном, змусили його сумніватися.

Публікація на CNN з'явилася після того, як телеканал ЗМІ повідомили про суперечки між Тіллерсоном і Трампом, а також його безпосередніми радниками в Білому домі.

Як повідомлялося, помічники Дональда Трампа розраховували, що 4 жовтня Рекс Тіллерсон під час своєї промови подасть у відставку. Все це відбувається на фоні повідомлення каналу NBC News про те, що державний секретар США назвав президента країни «виродком» після однієї із нарад у Пентагоні.

Але Тіллерсон заявив, що ніколи не розглядав можливість відставки.

Крім того, ЗМІ повідомили, що міністр оборони США Джеймс Меттіс, державний секретар Рекс Тіллерсон і міністр фінансів Стівен Мнучін домовилися, що відповіддю на звільнення Білим домом одного із них стане звільнення за власним бажанням інших двох.

Також люди із Білого дому, які безпосередньо працюють із Рексом Тіллерсоном, говорять, що Дональд Трамп і низка інших посадовців незадоволені стилем роботи державного секретаря. Їм не подобається те, що він більше стриманий, ніж президент.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: