Данилюк виступив проти введення накопичувальної системи пенсій

Данилюк виступив проти введення накопичувальної системи пенсій
Міністр фінансів Олександр Данилюк

Зараз спроби відбудувати фінансовий ринок в державі будуть малорезультативними, заявив міністр

Запровадження накопичувального рівня пенсійної системи можна почати лише тоді, коли будуть вирішені проблеми солідарної системи.

Про це в інтерв'ю виданню Інтерфакс-Україна заявив міністр фінансів Олександр Данилюк.

Він пояснив, що через те, у якому стані зараз знаходиться фондовий ринок, держава може просто безрезультатно витратити гроші.

«Тому будемо діяти таким чином: спочатку вирішуємо проблеми солідарної системи, а потім будемо думати, що робити з накопичувальними рівнями», - наголосив Данилюк.

За його словами, ситуація з солідарною пенсійною системою є проблемою, яка вимагає негайних рішень. При цьому у цьому питанні позиції МВФ та України збігаються. 

«Доки ми не стабілізуємо солідарну систему, ми не можемо собі дозволити гратися у другий рівень Зараз потрібно вирішувати проблеми, а не посилювати і без того складну ситуацію», - пояснив Данилюк.

Він додав, що зараз спроби відбудувати фінансовий ринок в державі будуть малорезультативними.

«У моїх колег, які прийшли кілька років тому до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, була мрія відбудувати фондовий ринок, але виявилося, що будувати майже нема з чого», - підсумував Данилюк. 

Раніше у МВФ вирішили, що в Україні передчасно вводити накопичувальну пенсійну систему.

Читайте також статтю: Голова Пенсійного фонду Олексій Зарудний: МВФ не вимагає підвищення пенсійного віку чи страхового стажу

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: