Дизайн ялинкової прикраси Білого дому має стосунок до України

Дизайн ялинкової прикраси Білого дому має стосунок до України

Іграшки у вигляді гелікоптера українця Ігоря Сікорського прикрашатимуть ялинку у Білому домі

Асоціація історії Білого дому обрала гелікоптер Сікорського Н-34 в якості офіційної різдвяної ялинкової прикраси цього року

Офіційною прикрасою Різдвяної ялинки у Білому домі цього року став гелікоптер Н-34, створений народженим в Україні авіаконструктором Ігорем Сікорським.

Про це повідомляє «Голос Америки».

Асоціація історії Білого дому обрала гелікоптер Сікорського Н-34 в якості офіційної різдвяної ялинкової прикраси цього року. Асоціація щорічно обирає тему для дизайну офіційної прикраси президентської ялинки.

Прикраса вшановує президента Дуайта Ейзенхауера, який першим прийняв рішення використовувати гелікоптери з метою перевезень перших осіб держави.

Влітку 1957 року, президент Ейзенхауер проводив відпустку у Род Айленді, коли надійшла звістка про те, що він має повернутись до американської столиці.

Замість того, щоб використати президентську яхту, помічник порадив президенту скористатись вертольотом морської піхоти. Президент на вертольоті Сікорського перелетів до повітряної станції ВМС США, звідки президентський літак доправив його до Вашингтона. Подорож машиною тривала б декілька годин, човном – 40 хв., а гелікоптером Сікорського – лише 7 хв.

Успіх першого перельоту довів, що ці гелікоптери можуть сідати і відправлятись з південної галявини Білого дому і з того часу президенти США здійснюють перельоти до президентського літака саме на гелікоптері.

На вдячність розробникові, президент Ейзенхауер написав особистого листа-подяку Ігореві Сікорському з нагоди 20-літнього ювілея гелікоптера VS300 у США.

Ігор Сікорський емігрував до США з України. Він народився в Києві і отримав освіту в Київському політехнічному інституті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: