Екс-глава МЗС України: Нам вигідніше, щоб перемогла Гілларі Клінтон

Екс-глава МЗС України: Нам вигідніше, щоб перемогла Гілларі Клінтон

Гілларі, як людина стратегічно мисляча, розуміє, що головні проблеми США сьогодні знаходяться не в нашому регіоні, зазначив Кожара

Колишній міністр закордонних справ Леонід Кожара в інтерв'ю «Главкому» заявив, що Україні було б краще, якби на виборах президента США перемогла Гілларі Клінтон.

«Нам вигідніше отримати в якості президента США, зрозуміло, Гілларі Клінтон. По-перше, в неї досвід набагато більший, прогнозованість є. Але це не означає, що ставши президентом, вона продовжуватиме курс Обами щодо України. Я працював із командою Біла Клінтона, під час роботи в посольстві у Вашингтоні. 60% цих людей будуть у команді Гілларі Клінтон. Я знаю їхні підходи. Наші страждання з приводу агресії тут не спрацюють. Гілларі, як людина стратегічно мисляча, розуміє, що головні проблеми США сьогодні знаходяться не в нашому регіоні, і навіть не на Близькому Сході. Для американської безпеки головні проблеми знаходяться в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Єдиний союзник для США, щоби стримувати зростаючу велич Китаю в цьому регіоні – це РФ. Я переконаний, що стратегія нового Білого дому будуватиметься на цьому», - вважає Кожара.

За його словами, США Україну ніколи не любили.

«Ми тут в Україні постійно гадаємо: хто нас любить, хто ні. Але США нас ніколи не любили. Україна – це найважчий молоток у боротьбі проти російських інтересів. І, коли треба, вони нас поставлять на коліна, щоб ми кусали за п’яти РФ, чим ми сьогодні й займаємося. Але я переконаний, що країни, які мають глобальне лідерство, врешті-решт між собою домовляться. Так було багато разів за всю історію. А Україна залишиться обабіч світових процесів», - зазначив екс-міністр закордонних справ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: