Колишній соратник Януковича: Всі мають вибачитись: Київ - перед Донбасом, а Донбас - перед нами

Колишній соратник Януковича: Всі мають вибачитись: Київ - перед Донбасом, а Донбас - перед нами

Екс-міністр закордонних справ радить нинішній владі вести прямі переговори з проросійськими бойовиками та вибачитись перед жителями Донбаса

Колишній міністр закордонних справ Леонід Кожара вважає, що Україна без Росії Європі не цікава. Тому на його думку треба не лише налагодити стосунки із країною-агресором, а й зрештою вибачитись Києву перед Донбасом. Про це він заявив в інтерв’ю «Главкому».

Перше, що на його думку треба зробити - це скасування економічної блокади окупованого Криму та економічної блокади окупованих територій Донбасу, передусім на папері.

«Друге – переговорні механізми. Нам потрібен внутрішньодержавний механізм, який дасть всепрощення: щоб мешканці Донбасу вибачили решту України, а решта України – вибачила мешканців Донбасу. От уявімо, що Донбас – раз! - і повертається під контроль Києва. Ви уявляєте, що буде?», - наголосив Кожара.

Дипломат навів приклад Іспанії, в якій гаряча громадянська війна йшла три роки, в холодному стані тривала ще 41 рік, з 1936-го по 1977-й, аж до смерті диктатора Франко.

«Багато схожих рис є між цими ситуаціями, - вважає екс-соратник Януковича. - Той самий зовнішній вплив. За однією частиною Іспанії тоді стояла Німеччина, за іншою – Радянський Союз. Коли диктатор Франко помер, провідні партії Іспанії зібралися і сказали: ми не думаємо про минуле, а думаємо про майбутнє. І уклали пакт Монклоа – загального національного примирення. Поставили в центрі Мадриду пам’ятник, похоронили всіх – фашистів, комуністів, республіканців - жертв війни, і написали: «Вони любили Іспанію».

«І у нас на цьому етапі всі мають вибачитись перед усіма: Київ - перед Донбасом, а Донбас - перед нами», - заявив Кожара.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: