Екс-главу Nissan відпустили під заставу в $635 тисяч

Екс-главу Nissan відпустили під заставу в $635 тисяч
Nissan Motors за підсумками внутрішнього розслідування виявила порушення з боку керівництва компанії
Фото: Business Pundit

Колишній директор Nissan Motors по роботі з клієнтами Грег Келлі сприяв своєму колезі Карлосу Гону в приховуванні доходів

Колишній директор Nissan Motors по роботі з клієнтами Грег Келлі, заарештований разом з екс-головою ради директорів компанії Карлосом Гоном, відпущений під заставу в 70 млн ієн ($635 тис.). Про це повідомляє телеканал NHK.

У листопаді Nissan Motors повідомила, що за підсумками внутрішнього розслідування виявила порушення з боку Карлоса Гона.

Йому пред'явили звинувачення в приховуванні доходів. Як вважає слідство, Грег Келлі сприяв своєму колезі Карлосу Гону, якому 21 грудня пред'явлено новий ордер на арешт за підозрою у порушенні своїх зобов'язань з обтяжуючими обставинами.

Гон підозрюється у тому, що поклав на Nissan втрати від особистих інвестицій, які склали понад $16,2 мільйона. Ці втрати стали результатом глобальної фінансової кризи у 2008 році.

Як відомо, 19 листопада глава Nissan і Renault Карлос Гон добровільно здався токійській прокуратурі після того, як внутрішнє розслідування компанії виявило фінансові розбіжності у його бухгалтерії. Члени ради директорів автовиробника прийняли рішення про звільнення Гона, а також відсторонення від посади директора-представника Грега Келлі, який був затриманий разом з ним.

10 грудня Гону, Келлі і самій компанії-автовиробникові Nissan Motor Co. було пред'явлено звинувачення у приховуванні близько 44,5 мільйона доларів доходів Гона за період з 2010 по 2015 роки. На наступний день суд Токіо продовжив утримання Гона і Келлі під вартою до 20 грудня.

17 грудня рада директорів Nissan не змогла призначити нового керівника.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: