Екс-соратник Плотницького розповів, як Україна торік ледь не відбила окуповану Луганщину

Екс-соратник Плотницького розповів, як Україна торік ледь не відбила окуповану Луганщину
Ігор Корнет

Корнет повідомив, що на підконтрольну бойовикам «ЛНР» територію був готовий зайти 3-й полк спецназу української розвідки

Відсторонений «міністр внутрішніх справ ЛНР» Ігор Корнет заявив, що восени 2016 року окупована частина Луганщини могла повернутися назад до України.

Про це він заявив 22 листопада під час робочої наради «МВС ЛНР».

«Ситуація складалася непроста, затримання перші проведено. Слава Богу, вийшло без крові. Свідчення люди дають, свідчення саме і про фальсифікації, починаючи з 2016 року, і про фальсифікації «псевдоперевороту». На жаль, через цю фальсифікацію вже не повернеш Геннадія Ципкалова», - наголосив він.

Корнет наголосив, що винні понесуть покарання за смерть Ципкалова. Він зазначив, що не вистачило десь два тижні, щоб окупована Луганщина повернулася в Україну. Бо наступної доби був готовий зайти 3-й полк спецназу української розвідки.

«За малим не вийшло повернутися назад, у «неньку». Справді, за малим. Буквально два тижні. У випадку успіху зусиль українських агентів із відсторонення керівництва «МВС ЛНР», на підконтрольну бойовикам «ЛНР» територію був готовий зайти 3-й полк спецназу української розвідки», - наголосив Корнет.

Як повідомлялося, Україна не виключає можливу ескалацію конфлікту чи будь-яких провокативних дій з боку російських найманців через загострення внутрішньої ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей.

21 листопада в окупованому Луганську військовий переворот: озброєні люди оточили центр.  В той же день у центр міста пригнали бронетехніку

Засновник міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm Роман Бурко повідомив, що конфлікт між ватажком «ЛНР» Ігорем Плотницьким і «міністром внутрішніх справ «ЛНР» Ігорем Корнетом є боротьбою за владу між групою впливу ФСБ Росії і групою впливу помічника президента РФ Владислава Суркова. 

Через загострення ситуації в окремих районах Луганської області президент Петро Порошенко увечері 21 листопада скликав позачергове засідання Воєнного кабінету Ради національної безпеки та оборони України.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: