Експортери зерна придумали, як тиснути на аграріїв, що не хочуть збувати свій товар

Експортери зерна придумали, як тиснути на аграріїв, що не хочуть збувати свій товар
Українська зернова асоціація планує створити публічний реєстр фізичних і юридичних осіб, які відмовилися виконувати підписані раніше контракти

Українська зернова асоціація таки визнала проблеми з недобором врожаю, хоча раніше прогнозувала рекорд

В Україні у поточному сезоні збільшилася кількість випадків невиконання контрактів на продаж зернових і олійних культур. Про це заявив президент Української зернової асоціації Микола Горбачьов, повідомляється на сайті асоціації.

«Частково подібна ситуація склалася через об’єктивні причини, оскільки частина аграріїв цьогоріч практично повністю втратила врожай і справді не може виконати умови форвардних контрактів. Але збільшилася і кількість недоброчесних компаній, що відмовляються виконувати умови контрактів, мотивуючи це тим, що ринкова ціна на зернові зараз вище, ніж спочатку було закладено в договорі», – зазначив Горбачьов.

Президент Української зернової асоціації підкреслив, що така поведінка аграріїв негативно впливає на репутацію нашої країни як надійного світового постачальника зерна і загрожує втратою курсової та фінансової стабільності.

«У зв’язку з цим Зернова асоціація планує створити публічний реєстр фізичних і юридичних осіб, які відмовилися виконувати підписані раніше контракти. Це буде зроблено для того, щоб убезпечити контрагентів і в підсумку оздоровити зерновий ринок України», – підкреслив президент УЗА.

Як повідомлялося, цьогоріч Україна збере найменший урожай за останні чотири роки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: