Епіфаній розповів, коли Варфоломій може приїхати в Україну

Епіфаній розповів, коли Варфоломій може приїхати в Україну
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній

Епіфаній запросить Варфоломія відвідати Україну найближчим часом

Вселенський патріарх Варфоломій ще восени, до ухвалення дозволу на створення Єдиної православної Церкви, висловив бажання вдруге приїхати в Україну.

Про це заявив предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній в інтерв'ю «DW».

«Наскільки мені відомо, навіть після підписання відповідної угоди на Фанарі, ще до Об’єднавчого собору, сам Патріарх Варфоломій безпосередньо заявив, що він має бажання знову, вже вдруге, відвідати православну Україну», – розповів глава ПЦУ.

Митрополит також підкреслив, що запропонує Варфоломію знову приїхати в Україну.

«Вже після отримання Томосу з мого боку буде висловлене запрошення Його Всесвятості в найближчому часі відвідати Україну», – додав Епіфаній.

Окрім того, предстоятель ПЦУ відзначив, що отримання Томосу про автокефалію від Константинополя є першим кроком у визнанні Православної церкви України іншими помісними православними церквами.

«Це є визнанням вже першої помісної православної церкви. З часом, після отримання Томосу, ми будемо працювати над тим, щоб інші православні церкви визнавали автокефалію і незалежність нашої помісної православної церкви», – додав він.

Нагадаємо, 15 грудня у Києві відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому обрали очільника Помісної церкви, яким став митрополит Переяславський і Білоцерківський УПЦ Київського патріархату Епіфаній.

Згодом Епіфаній пояснив, чому Православна церква України зразу не отримає патріаршого статусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: