Естонія розпочинає навчання військових НАТО

Естонія розпочинає навчання військових НАТО
НАТО проведе навчання в Естонії

29 квітня в Естонії пройдуть міжнародні навчання «Весняний шторм»

В Естонії 29 квітня пройдуть міжнародні навчання під егідою НАТО «Весняний шторм», участь в яких візьмуть понад 9 тис. військовослужбовців з 13 країн. Про це повідомляє прес-служба Головного штабу Сил оборони Естонії.

Згідно із заявою, основним завданням навчань, які триватимуть з 29 квітня до 17 травня, є відпрацювання синхронізації планування бойових дій, співпраці в управлінні, а також підвищення готовності до виконання тактичних завдань.

У маневрах візьмуть участь військовослужбовці Бельгії, Великобританії, Німеччини, Грузії, Канади, Латвії, Литви, Польщі, США, України, Фінляндії, Франції та Естонії.

У ході навчань будуть задіяні сотні одиниць техніки, включаючи бронетранспортери, бойові машини піхоти і танків, а також літаки і вертольоти ВВС Естонії і союзників. Зокрема, в небі Естонії будуть переміщатися винищувачі Eurofighter ВПС Німеччини і Великобританії, штурмовики Су-22 ВПС Польщі, вертольоти ВПС Великобританії Wildcat і Apache, а також ВПС США Pave Hawk. Крім того, у навчаннях візьмуть участь бойові кораблі ВМС Естонії і союзників. Найактивніша частина маневрів за участю бойових кораблів пройде з 6 по 9 травня в портах Талліна і повіту Ляяне-Вірумаа.

Навчання пройдуть на території повітів Ляяне-Вірумаа і Іда-Вірумаа, а також у Харьюмаа і Йыгевамаа.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: