Financial Times назвала Джорджа Сороса людиною року

Financial Times назвала Джорджа Сороса людиною року
Соросу, якого називають батьком гедж-фондів, цього року виповнилося 88 років

Financial Times прямо протиставляє цінності Сороса тим, які нібито сповідують президент РФ Володимир Путін і президент США Дональд Трамп

Британська газета Financial Times назвала відомого інвестора і філантропа Джорджа Сороса людиною року.

Як пише видання, у 2018 році, в розпал популістських тенденцій у політиці, Сорос став символом ліберальної демократії та відкритості суспільства.

Зазвичай вибір FT відображає досягнення людини, цього разу також враховувалися і ті цінності, які представляє Сорос: права людини, відкритість, свобода ЗМІ, з одного боку, боротьба з авторитарними режимами, расизмом та нетерпимістю - з іншого.

Financial Times прямо протиставляє його цінності тим, які нібито сповідують президент РФ Володимир Путін і президент США Дональд Трамп.

Соросу, якого називають батьком гедж-фондів, цього року виповнилося 88 років. Він народився в Угорщині, залишив країну в 17 років, закінчив Лондонську школу економіки, пізніше переїхав до США.

Благодійну діяльність Сорос розпочав у 1979 році в ПАР. У 1984 році створив фонд в Угорщині для підтримки університетів і бібліотек Open Society Foundations. До 2018 року Сорос передав фонду $18 млрд сімейних коштів.

Раніше повідомлялося, що університет Сороса витіснили з Угорщини - найбільш престижні програми Центрально-Європейського університету (ЦЄУ) вимушено переїжджають з Будапешта до Відня після конфлікту з урядом прем'єр-міністра Віктора Орбана.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: