Financial Times: Росія приховує справжню смертність від коронавірусу

Financial Times: Росія приховує справжню смертність від коронавірусу

Майже 1,5 тис. смертей у Росії, як пише британська газета, залишаються неврахованими

У Росії смертність від коронавирусу може бути на 70% вище офіційних даних. Про це пише газета Financial Times.

Журналісти Financial Times вивчили дані про всіх померлих в минулому місяці в Москві і Петербурзі. Від коронавирусу в найбільших містах країни за офіційною статистикою в квітні померли тільки 629 чоловік. При цьому всього пішли з життя на 2 тис. осіб більше, ніж у середньому за кілька років. Таким чином, майже 1,5 тис. смертей, як пише британська газета, залишаються неврахованими.

Якщо до цієї цифри додати загальне число померлих від коронавируса у країні - це, як стверджує газета, означатиме перевищення реальної смертності від інфекції в Росії на 70%. Показник зросте якщо інші російські міста і регіони також зафіксують аналогічне перевищення, уточнюється у статті.

Заступник керівника фракції «Єдина Росія» в Держдумі Адальбі Шхагошев, стверджує, що дана публікація - фейк глобального масштабу. Депутат припустив, що стаття могла бути «певним замовленням», оскільки у Росії епідеміологічна ситуація розвивається по благополучному сценарієм.

РосЗМІ пишуть, що Росія у п'ятірці за кількістю заражених коронавірусів в світі, при цьому на відміну від інших країн у РФ фіксують дуже низьку смертність від нової інфекції. За весь час пандемії померли трохи більше 2 тис. осіб.

Влада пояснює це тим, що Covid-19 виявляють на ранній стадії, навіть коли хвороба протікає в легкій формі або безсимптомно. Це допомагає не тільки вчасно надати допомогу, але і швидко ізолювати хворого від інших людей.

Віце-прем'єр Тетяна Голікова вчора на нараді у президента Володимира Путіна 11 травня заявила, що показники летальності серед пацієнтів з коронавірусом у Росії більш ніж в сім разів нижче, ніж в середньому по світу.

Як повідомлялось, Росія обігнала Іспанію та вийшла на друге місце за кількістю хворих на коронавірусЗа минулу добу в Росії коронавірус виявили у 10 899 осіб. Загалом за час пандемії - 232 243 людини захворіло.

За минулу добу в Росії померли 107 пацієнтів з коронавірусом, всього в країні зафіксовано 2116 летальних випадків.

Одужали в Росії 43 512 чоловік, 3711 з них - за останні 24 години.

Напередодні президент РФ Путін заявив про завершення періоду неробочих днів, незважаючи на зростання захворюваності коронавірусом. Режим самоізоляції збережеться для людей старше 65 років і людей з хронічними захворюваннями.

До слова, сьогодні, 12 травня, стало відомо, що прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заразився коронавірусом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: