Каспаров пояснив, до чого призведе союз Трампа і Путіна

Каспаров пояснив, до чого призведе союз Трампа і Путіна
Гаррі Каспаров

Російський опозиціонер припускає, що угода США та Росії викине на смітник інститути міжнародного права

Тринадцятий чемпіон світу з шахів, політичний діяч Гаррі Каспаров припускає, що через можливу угоду Дональда Трампа із Путіним під сумнів може стати існування таких глобальних інститутів, як НАТО та ЄС. Про це він повідомив у своєму інтерв’ю «Обозревателю».

«Поки ми бачимо очевидне бажання Трампа домовлятися, і пов'язано це бажання або з якимись зобов'язаннями, які у Трампа є перед російськими олігархами і Путіним, або з його нерозумінням світових проблем», – зазначив Гаррі Каспаров.

«Інститути міжнародного права, які з 1945-го року регулювали питання безпеки на нашій планеті і утримували людство від скочування до глобальної катастрофи, в недалекому майбутньому можуть бути викинуті на смітник. Такий буде ціна угоди з Путіним», – припускає найгірший сценарій розвитку подій на міжнародній арені чемпіон з шахів.

За словами Гаррі Каспарова, можлива угода Трампа із Путіним відкине світ на десятиліття або сторіччя назад.

«Відкине нас в епоху, коли світові питання вирішувалися главами великих держав. А концепція міжнародного права тоді існувала тільки в фантазіях утопістів», – резюмував політичний діяч.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: