«Газпром» подав новий позов проти «Нафтогазу»

«Газпром» подав новий позов проти «Нафтогазу»

«Газпром» подав новий позов на розірвання діючих контрактів на поставку і транзит газу в Україну

Глава правління російського газового монополіста «Газпром» Олексій Міллер заявив, що компанія подала новий позов на розірвання діючих контрактів на поставку і транзит газу в Україну, і почалося формування трибуналу Стокгольмського арбітражу.

Про це він сказав на прес-конференції.

Так, раніше Стокгольмський арбітражний суд постановив стягнути з «Газпрому» 2,56 млрд доларів на користь Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України». За словами Міллера, дане рішення було «асиметричним» і порушило «баланс в інтересах сторін».

Глава правління також згадав про постанову Апеляційного суду округу Свеа призупинити виконання рішення Стокгольмського арбітражу. Міллер додав, що основною умовою подальших переговорів є відновлення балансу в інтересах сторін, в тому числі скасування рішення Стокгольмського арбітражу апеляційним судом і конструктивні пропозиції з боку України.

Він також підкреслив, що Україна повинна надати аргументи економічної доцільності транзиту через свою територію, відповідаючи на питання про подальшу взаємодію «Газпрому» і «Нафтогазу» в умовах збереження транзиту певного обсягу газу через територію України після 2019 року.

У четвер, 28 червня, «Газпром» заявив, що шведський суд відмовив «Нафтогазу».

Натомість у «Нафтогазі» повідомили, що подали до апеляційного суду необхідні документи для розмороження виконання рішення Стокгольмського арбітражу. Там також заявляли, що таке рішення є тимчасовим.

Нагадаємо, 13 червня апеляційний суд округу Свеа (Швеція) задовольнив клопотання «Газпрому» і виніс наказ про призупинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу від 28 лютого 2018 року по спору між «Газпромом» і «Нафтогазом України» в рамках контракту на транзит газу через територію України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: