Генпрокуратура перевіряє інформацію про втечу мера Ірпеня

Генпрокуратура перевіряє інформацію про втечу мера Ірпеня

Місцеперебування Карплюка наразі невідоме, але інформація про те, що він покинув Україну, є оперативною

Генеральна прокуратура України перевіряє інформацію про те, що один із фігурантів справи про розкрадання 900 га лісу - мер Ірпеня Володимир Карплюк - покинув межі України. Про це повідомив начальник департаменту розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ Володимир Гуцуляк.
За його словами, місцеперебування Карплюка наразі невідоме. Але інформація про те, що він покинув Україну, є оперативною, тому вживаються заходи для її офіційного підтвердження або спростування.
«Місцеперебування (Карплюка – Ред.) наразі невідоме»,- сказав Гуцуляк.
При цьому він звернув увагу на те, що нині немає підстав для повідомлення про підозру. «Ми не повідомляли про підозру. Основною метою є вилучення оригіналів документів з оригіналами підписів і засвідчення всіх осіб, причетних до складання, підписання, узгодження документів», - сказав Гуцуляк.
Після цього, за його словами, можна буде доказово стверджувати про причетність когось до скоєння цього злочину. «Оскільки цих документів не було, ми тільки це робимо (вилучаються документи під час обшуків), повідомляти особам про підозру зараз передчасно», - зазначив представник Генпрокуратури.
Відповідаючи на запитання про те, чи викликали мера Бучі Київської області Анатолія Федорука на допит, він сказав: «Однозначно, ми викликатимемо його на допит для пояснень за всіма обставинами кримінального провадження, вилучених документів, цінностей і коштів... Сьогодні його не допитували».
Гуцуляк також додав, що, за його інформацією, Федорук нині перебуває в Бучі.
Джерело: Інтерфакс-Україна

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: