«Європейська солідарність» наполягає на ухваленні законопроєкту щодо страхування медиків

«Європейська солідарність» наполягає на ухваленні законопроєкту щодо страхування медиків
Ірина Геращенко зазначила, що медики досі залишаються незахищеними в умовах епідемії
Фото: eurosolidarity.org

Ірина Геращенко наголосила, що «Європейська солідарність» вимагатиме поставити на порядок денний свій законопроєкт про страхування медиків

«Європейська солідарність» наполягатиме на ухваленні на позачерговій сесії парламенту законопроекту стосовно обов’язкового страхування медиків.

Про це сказала співголова фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко в коментарі журналістам.

«Ми наполягали, щоб наша політична сила отримала підписні листи, зібрали підписи, апелювали до колег для того, щоб прийняти негайно закон про обов’язкове страхування всього медперсоналу, який працює з хворими на коронавірус», – сказала вона.

Геращенко зазначила, що медики досі залишаються незахищеними в умовах епідемії.

«В Україні зараз 7,5 тис інфікованих, з них кожен п’ятий – це лікар або медичний співробітник, тобто понад 1400 хворих – це медики, які захворіли на Covid – 19, це означає, що вони залишаються незахищеними. Немає елементарного – костюмів, масок, дезінфекторів, рукавичок. Президент і його команда зустрічаюсь вже мільйонний літак звідкись, але чому лікарі залишаються незахищеними? Надзвичайно важливо, щоб лікарі, які сьогодні на передовій у боротьбі з пандемією, були захищені як українські військові. У випадку, якщо медик був інфікований, вони отримали страховку 100 тис грн, не дай Боже у випадку смерті медпрацівника – щоб його родина отримала близько 2,5 млн. Такою була наша пропозиція», – додала парламентар.

Геращенко наголосила, що «Європейська солідарність» буде вимагати поставити на порядок денний свій законопроєкт про страхування медиків.

«Ми бачимо, що нам починають розповідати, що це неможливо, що є регламент, потрібен додатковий час. Блокувати роботу країни – не потрібен додатковий час, захистити медика – вже два місяці ми не можемо це зробити», – обурюється Ірина Геращенко

«Щодня ми спілкуємося з медиками в регіонах. Ці знамениті рекламовані владою 300% доплати медикам поки що ніхто не отримав. Більше того, немає роз’яснення профільного міністерства, як це має відбуватися і поки що це збираються перекласти на місцеві органи влади, в яких забрали всі субвенції. Власне, це питання зараз хочу ставити на нараді керівництва парламенту. Ми будемо вимагати поставити в порядок денний саме наш законопроєкт стосовно обов’язкового страхування медиків», – сказала співголова фракції.

Нагадаємо, 22 квітня депутати з «Європейської солідарності» зареєстрували законопроєкт, спрямований на додатковий захист медичних працівників

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: