Герасим’юк розкритикувала українські серіали – «бутафорщина та профанація»

Герасим’юк розкритикувала українські серіали – «бутафорщина та профанація»
Серіал «Століття Якова» 

Перший заступник голови Нацради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим'юк засмучена, що в Україні не виробляють якісних серіалів

Новий вітчизняний серіал «Століття Якова» перший заступник голови Нацради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим'юк Ольга Герасим'юк назвала «дешевою бутафорщиною». Про це вона сказала в інтерв’ю «Главкому».

В Україні не виробляють якісних серіалів, вважає Герасим'юк. Хоча, на її думку, вітчизняна кіноіндустрія повинна виробляти власний продукт.

«Зараз спостерігаю тенденцію, яка мене засмучує: щойно пройде чергова прем’єра примітивного дешевого продукту, як лунає хор голосів — хай вже буде хоч яке погане, аби наше українське! Хай воно фуфло і недосконале, але українською мовою і на українському матеріалі!» - поділилася враженнями Герасим'юк.

«Щодо «Століття Якова» – то це жахлива дешева бутафорщина, зроблена поспіхом і без особливого старання вдати з цього кіно. Відмазка для тих, хто потребує національного виробництва. Роман Володимира Лиса давав надзвичайно багатий матеріал для якісного фільму, і шкода, що його використали для такої мети. Профанація власного виробництва – це небезпечна тенденція. В той самий час ті ж канали, що цим займаються, прекрасно ставлять в ефір російський продукт з замиленими кокардами на російських мєнтах й вступають у копродукцію з тими ж росіянами. Міняється лише вивіска», - зазначила Герасим’юк.

Чиновник також пропонує змінити підхід до державного фінансування кіновиробництва. За її словами, зараз часто кошти отримують дрібні компанії, які не створюють нічого вартісного. «Треба подумати про державне замовлення на хороші теми й вартісне виконання. Краще не розпорошувати ці гроші, а профінансувати кілька значних проектів, які піднімуть планку українського кіно», - сказала вона.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: