«Голос України» опублікував закон про припинення дружби з Росією

«Голос України» опублікував закон про припинення дружби з Росією

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування

Закон про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією опублікували на сайті газети Верховної Ради «Голос України» 11 грудня.

«Припинити з 1 квітня 2019 року дію Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією, учиненого 31 травня 1997 року в м.Києві та ратифікованого Верховною Радою України 14 січня 1998 року», - йдеться у тексті закону.

Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

photo_2018-12-11_08-24-03_01

Нагадаємо, закон про припинення Договору про дружбу з Росією напередодні підписав президент Петро Порошенко. Верховна Рада ухвалила його 6 грудня.

Нагадаємо, 6 вересня, РНБО України підтримала ініціативу президента щодо непродовження договору про дружбу, співробітництво і партнерство з РФ на десять років. 17 вересня президент України підписав відповідний указ «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 6 вересня 2018 р». «Про договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією».

Договір було підписано 31 травня 1997 року терміном на 10 років (із подальшою автоматичною пролонгацією, якщо сторони не будуть проти). Верховна Рада ратифікувала документ 14 січня 1998 року, Держдума РФ - 25 грудня 1998 року. Договір набув чинності 1 квітня 1999 року - з моменту обміну ратифікаційними грамотами. Він закріплював принцип стратегічного партнерства, визнання непорушності наявних кордонів, поваги територіальної цілісності та взаємного зобов'язання держав не використовувати свою територію на шкоду безпеці одне одного.

Також читайте: «Дружбі» кінець? Чому договір з Росією розірвуть тільки зараз

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: