Голова ОБСЄ вшанував пам’ять жертв російської агресії (фото)

Голова ОБСЄ вшанував пам’ять жертв російської агресії (фото)
Збігнєв Рау прибув до України з дводенним візитом
фото: ЕРА/UPG та twitter.com/PLinOSCE

Рау відвідає Росію наступного тижня

Голова Організації з безпеки та співробітництва в Європі та міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау прибув до Києва.
Він дав спільний брифінг з очільником українського МЗС Дмитром Кулебою.

Свій візит в Україну Рау почав із вшанування пам'яті жертв російської агресії в Україні.

«Візит важливий дня мене, оскільки я тут перебуваю як голова ОБСЄ. Ми занепокоєні безпековою ситуацією в Україні і навколо неї. На Донбасі – через зростаючу військову присутність Росії вздовж кордону з Україною, а також (кордону, – ред.) з Білорусю», – сказав голова ОБСЄ.

Рау додав, що стимулюватиме держави-учасниці ОБСЄ шукати спільні рішення конфлікту і у цьому контексті наступного тижня він летить до Москви.

«Підтримка мирного врегулювання конфліктів – це пріоритет головування Польщі в ОБСЄ», – сказав він.

Дмитро Кулеба зі свого боку наголосив на важливості подальшого тиску на Росію як сторону конфлікту для припинення її агресії на Донбасі та виконанні Мінських домовленостей.

«Я порушив з ним (Рау, – ред.) кілька нових ідей та пропозицій щодо зміцнення робити спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у зоні конфлікту. Надзвичайно важливо, щоб робота СММ на окупованих територіях була якнайшвидше розблокована», – сказав Кулеба.

Очільник МЗС додав, що головною перешкодою роботи СММ є фактична блокада її доступу на окуповані території Донецької та Луганської областей.

11 лютого Рау відвідає схід України, де як чинний голова ОБСЄ ознайомиться із наслідками агресії РФ проти України та діяльністю Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Також Збігнєв Рау проведе переговори зі спеціальним представником чинного голови в Україні та ТКГ, головою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні та координатором проєктів ОБСЄ в Україні.

15 лютого голова ОБСЄ вилетить до Москви на переговори із головою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау заявив, що відвідає Україну, зокрема східну частину країни, і це буде його перша поїздка в ролі голови Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ).

Раніше польський міністр заявив, що ризик виникнення війни в Європі на сьогодні значно вищий, ніж будь-коли за останні 30 років.

Тим часом ОБСЄ нарахувала понад 100 танків бойовиків на трьох полігонах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: