Голова сільради, викритий на хабарі у 250 тис. євро, постане перед судом

Голова сільради, викритий на хабарі у 250 тис. євро, постане перед судом
Хабар у 250 тис. євро

Хабарнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років

Прокуратурою Києва завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно сільського голови Мартусівської сільської ради Бориспільського району Київської області за фактом одержання хабара у особливо великому розмірі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

«Як встановлено слідством, до голови сільради звернувся громадянин з приводу виділення йому 4 га землі в межах села Мартусівка для здійснення господарської діяльності. У подальшому за сприяння у вирішення цього питання підозрюваний поставив вимогу передати йому неправомірну вигоду у сумі 250 тисяч євро», - інформує прокуратура.

Затримання службовця відбулося 20 березня 2017 року одразу після передачі йому всієї суми хабара.

«В ході досудового розслідування здобуто беззаперечні докази вчинення сільським головою злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, тобто одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди в особливо великому розмірі для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданого їй службового становища», - зазначають у прокуратурі.

Наразі обвинувальний акт стосовно голови сільської ради скеровано до суду для розгляду по суті.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: