Google планує заплатити до $9 млрд, щоб залишитися на iPhone головним

Google планує заплатити до $9 млрд, щоб залишитися на iPhone головним
Фото: techtoday.in.ua

Цна за право Google залишатися пошуковиком за замовчуванням зростає через збільшення кількості пошукових запитів, які відбуваються через Siri

У 2014 році пошуковий гігант заплатив $1 млрд, торік купертинська компанія вимагала $3 млрд. Цього року, за даними аналітика Goldman Sachs Рода Хола, ставки зростуть до $9 млрд. Наступного року прогнозується, що цифра сягне $12 млрд. Про це повідомляє techtoday.

Коли презентували перший iPhone, пошуковиком за замовчуванням був саме Google. Apple уже деякий час дозволяє користувачам iOS міняти пошукову систему на мобільних Safari на Bing, DuckDuckGo, «Яндекс», Baidu. За словами Хола, ціна за право Google залишатися пошуковиком за замовчуванням зростає через збільшення кількості пошукових запитів, які відбуваються через Siri.

Останнім часом Apple заявляє інвесторам про зміну фокусу в бік розвитку сервісів. У 2017 році вони принесли їй 13% виручки. Найчастіше під сервісами мається на увазі плата за додатки з магазину App Store, а також передплата на Apple Music та iCloud. Однак 24% прибутків від сервісів також приносять такі послуги, як програма AppleCare, яка дала 17% із загального прибутку $31,3 млрд від сервісів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: