Грицак озучив нову версію вибуху біля телеканалу «Еспресо»

Грицак озучив нову версію вибуху біля телеканалу «Еспресо»
Місце вибуху, 25 жовтня 2017 року
Фото: Уніан

Слідство не виключає версію замаху на журналістів

Слідство розглядає кілька версій теракту, що стався у Києві 25 жовтня, серед яких - замах на народного депутата Ігоря Мосійчука та спроби замаху на працівників телеканалу «Еспресо».

Про це під час брифінгу 31 жовтня заявив глава Служби безпеки України Василь Грицак.

«По цій, як і по інших справах, розглядається декілька версій. Звичайно, що одна з них - це посягання на життя народного депутата, державного діяча Ігоря Мосійчука. Водночас розглядаються й інші версії, включаючи й спробу замаху на журналістів, які працювали на «Еспресо», оскільки ви бачили самі, як був розташований той моторолер. Оцінивши навіть елементи вибухового пристрою, його було зроблено надзвичайно професійно. І особливий цинізм у вчиненні цього злочину... Перевіряється версія і про посягання на когось із працівників і журналістів телеканалу. Навіть перевіряється версія про те, що можливо, охоронець... Можливо, міліціонер, який проходив повз і загинув. Тобто ще все в роботі. Ми маємо відпрацювати кожну з версій», - зазначив Грицак.

Він також додав, що наразі триває значна робота щодо розкриття цього злочину.

«Ведеться велика робота, отримано багато матеріалів для аналізу, матеріалів з відеокамер, які розташовані в цьому районі. Поки що зарано говорити про розкриття цього злочину. Такі злочини розкриваються або по «гарячих слідах», якщо вдається це зробити, або ведеться клопітка робота», - уточнив глава СБУ.

Нагадаємо, 25 жовтня ввечері на виході з телеканалу Еспресо, коли народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук виходив з будівлі, стався направлений вибух. 

В СБУ повідомили, що в результаті вибуху загинули дві людини: помер охоронець Мосійчука та перехожий, який проживав у сусідньому під'їзді.

Крім того, у слідчих є відео з терористом, який привіз мопед з вибухівкою під телеканал Еспресо

У прокуратурі назвали всі версії замаху.

Читайте також статті: 

Замах на Мосійчука. Головні версії та що врятувало життя депутату?

Замах на Мосійчука. МВС каже неправду про підполковника, що загинув? 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: