Грузинські прикордонники в аеропорту допитали режисера фільму «Донбас»

Грузинські прикордонники в аеропорту допитали режисера фільму «Донбас»
Режисер Сергій Лозниця 

Лозницю завели у спецкімнату і влаштували серію допитів, але потім відпустили

У міжнародному аеропорту Тбілісі грузинські прикордонники затримали відомого українського режисера Сергія Лозницю, передає видання «Грузія онлайн».

«Грузинські прикордонники затримали режисера фільму «Донбас». У спецкімнати Міжнародного аеропорту Тбілісі режисерові Сергію Лозниці влаштували серію допитів», — йдеться в повідомленні

За їхньою інформацією, український режисер приїхав до Грузії на 19-тий кінофестиваль Тбілісі на кінопрем’єру фільму Донбас.

Після прильоту до Грузії, як пише видання, Лозницю завели у спецкімнату і влаштували серію допитів, але потім відпустили. 

Нагадаємо, 2 грудня у міністерстві внутрішніх справ Грузії заявили, що затримали шістьох громадян України та одного громадянина Грузії, у яких знайшли зброю та боєприпаси.

4 грудня у Тбілісі відбувся суд над громадянами України, яких затримали в готелі за зберігання зброї.

Суд залишив під арештом затриманих у Тбілісі українців.

 Фільм Сергія Лозниці «Донбас» розповідає про людей, які живуть у зоні збройного конфлікту на сході України і включає 13 переплетених сюжетів, які демонструють різні сфери життя на окупованих територіях. Стрічка показує, як бойовики забирають автомобіль у місцевого бізнесмена, переселенці живуть у підвалі, чиновник обкрадає лікарню і знімаються постановочні новини для телебачення. Лозниця написав сценарій картини за мотивами документальних роликів, викладених очевидцями в Інтернет.

Світова прем'єра фільму відбулася у рамках програми Особливий погляд Каннського міжнародного кінофестивалю. Стрічка Лозниці, що стала фільмом-відкриття секції, також удостоєна премії за кращу режисуру.

За останні місяці фільм був показаний у рамках міжнародних кінофестивалів у Карлових Варах, Мюнхені, Мельбурні, Єрусалимі, Торонто та, зокрема, в багатьох містах світу.

Фільм створювався у копродукції Німеччини, України, Нідерландів, Франції та Румунії. У стрічці грають українські актори Георгій Делієв, Наталія Бузько, Тамара Яценко, Людмила Смородина, Ніна Антонова та інші.

Стрічка стала одним із переможців Восьмого конкурсного відбору Держкіно України.



 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: