Холодницький: ЦПК ще у грудні відмовили у порушенні справи про статки Тимошенко

Холодницький: ЦПК ще у грудні відмовили у порушенні справи про статки Тимошенко
За його словамиХолодницького, станом на 15 лютого до САП не надійшло від Генпрокуратури заяви ЦПК про злочин Тимошенко

Головний антикорупційний прокурор зазначив, що представники Центру протидії корупції оскаржили відмову у порушенні кримінальної справи у суді, який зрештою встановив законність дій НАБУ і САП

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура ще у грудні відмовили «Центру протидії корупції» у порушенні провадження щодо народного депутата Юлії Тимошенко за зверненням про можливе її незаконне збагачення і декларування недостовірної інформації. Про це повідомив керівник САП Назар Холодницький, пише «Укрінформ».

«Центр протидії корупції» у грудні минулого року звернувся спочатку в НАБУ, потім у САП з точно такою самою заявою, аналогічною слово в слово, тільки у шапці йшлося «Холодницькому» замість «Луценка». І їм відмовили в реєстрації у ЄРДР, оскільки недостатньо даних для початку провадження», - сказав він.

Холодницький додав, що представники ЦПК оскаржили відмову у порушенні кримінальної справи у суді, який зрештою встановив законність дій НАБУ і САП.

«Суд встановив законність наших дій у невнесенні в ЄРДР. Тепер вони вирішили, що Луценко старший навіть за суд і може розпочати провадження. Таке враження, що йдуть маніпуляції перед виборами», - зазначив керівник САП.

За його словами, станом на 15 годину п'ятниці до САП не надійшло від Генпрокуратури заяви ЦПК про злочин Тимошенко.

«Сьогоднішню пошту я розписав, і там ніякого звернення не було. Почекаємо, може, буде у понеділок чи вівторок», - додав Холодницький.

Він також запевнив, що САП не буде інструментом у політичній боротьбі.

«Я наголошую, що САП не буде інструментом у політичних розбірках по жодному з кандидатів, хай це комусь подобається чи не подобається», - резюмував він.

Як повідомлялося, генпрокурор Юрій Луценко 15 лютого направив до САП заяву про ймовірний злочин лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко за ч. 3 ст. 368-2 (незаконне збагаченя - ред.) ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації - ред.) ККУ.

Відповідну заяву 12 лютого на ім'я генпрокурора направив «Центр протидії корупції». Активісти зазначають, що у лютому 2018 року американська фірма Two Paths LLС найняла піар-компанію Avenue Strategies Global LLC представляти інтереси Юлії Тимошенко. Усього йшлося про виплату 390 тис. доларів у 2018 році піарнику, який також обслуговував президента США Дональда Трампа.

При цьому у деклараціях Тимошенко не вказано статків, що відповідають витратам у 390 тис. доларів. Відтак, незрозуміле походження грошей на послуги американських лобістів може свідчити про незаконне збагачення Тимошенко, вважають активісти.

Напередодні повідомлялося, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро не мають наміру відкривати кримінальне провадження проти кандидата у президенти Юлії Тимошенко.

25 січня Центральна виборча комісія зареєструвала Юлію Тимошенко кандидатом у президенти України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: