Хто спровокував погроми циган на Одещині. Опитування

Хто спровокував погроми циган на Одещині. Опитування

27 серпня у селі Лощинівка Одеської області було знайдено тіло дівчинки з ознаками насильницької смерті. За підозрою у вбивстві правоохоронці затримали представника ромської національності. Ввечері того ж дня в Лощинівці сталися масові заворушення

У селі Лощинівка Ізмаїльського району Одеської області 27 серпня було знайдено тіло дівчинки 2007 року народження з ознаками насильницької смерті. За підозрою у вбивстві правоохоронці затримали представника ромської національності. Ввечері 27 серпня в Лощинівці відбулися масові заворушення. Було пошкоджено будинки місцевих ромів. До села прибули співробітники ГУ НП в Одеській області, співробітники оперативного підрозділу. У свою чергу жителі Лощинівки вимагали виселити ромів із села. Згодом голова Ізмаїльської районної державної адміністрації Валентина Стойкова заявила про досягнення домовленості з ромами щодо їхнього переїзду з Лощинівки. Ромські організації звернулися до глави МВС Арсена Авакова з проханням втрутитися в ситуацію.

Представник уповноваженого з прав людини Верховної Ради Аксана Філіпішина звернулася до голови Одеської ОДА та сільського голови Лощинівки з вимогою вжити всіх можливих заходів для врегулювання міжнаціонального конфлікту. В офісі омбудсмена наголосили, що рішення сільради Лощинівки Одеської області про виселення ромів із села є незаконним і дискримінує людей за ознакою етнічного походження.

Свою думку щодо погромів циган на Одещині, спровокованих убивством дитини, можна висловити в опитуванні:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: