«Хто віддав цей наказ?»: Ердоган тисне на Саудівську Аравію у справі вбитого журналіста

«Хто віддав цей наказ?»: Ердоган тисне на Саудівську Аравію у справі вбитого журналіста

Президент Туреччини вимагає від Ер-Ріяда назвати ім'я «місцевого помічника», який, за версією Саудівської Аравії, забрав тіло журналіста

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав Саудівську Аравію розкрити, хто віддав наказ убити журналіста Джамаля Хашоггі, а також розповісти, де заховане його тіло.

За словами Ердогана, в Туреччини з’явилось більше інформації у цій справі, ніж було раніше, повідомляє Reuters.

«Хто віддав цей наказ?» - сказав Ердоган під час виступу перед членами своєї партії в Анкарі.

«Хто віддав наказ, щоб 15 осіб приїхали до Туреччини?» - сказав він, маючи на увазі команду з 15 саудівських агентів, яка, за даними Туреччини, прилетіла в Стамбул за кілька годин до вбивства.

Ердоган вимагає від Ер-Ріяда назвати ім'я «місцевого помічника», який, за версією Саудівської Аравії, забрав тіло журналіста в саудівських агентів після того, як вони вбили його 2 жовтня у консульстві в Стамбулі.

Як відомо, Саудівська Аравія заявила в четвер, що вбивство Хашоггі було навмисним, змінивши свою попередню версію про його «випадкову смерть».

У своєму виступі Ердоган також повідомив, що прокурор Саудівської Аравії зустрінеться зі стамбульським прокурором у неділю в Стамбулі.

Нагадаємо, 23 жовтня президент Туреччини заявив, що вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашоггі було заздалегідь сплановане, а не сталося випадково.

Хашоггі, який працював оглядачем американського видання «Вашингтон пост», зник 2 жовтня після того, як увійшов у генконсульство Саудівської Аравії в Стамбулі. 

Турецькі ЗМІ повідомили, що зниклого саудівського журналіста перед вбивством у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі жорстоко катували, зокрема йому ще живим відрізали пальці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: