Корабель Маска Starship вперше успішно приземлився, але згодом вибухнув

Корабель Маска Starship вперше успішно приземлився, але згодом вибухнув
Корабель спалахнув через кілька хвилин після успішного приземлення
Скріншот з відео

На відміну від попередніх спроб, ракета успішно приземлилася на стартовий майданчик, проте через 14 хвилин вибухнула

Американська компанія SpaceX Ілона Маска здійснила запуск десятого прототипа міжпланетного багаторазового корабля Starship, який завершився вибухом.

Компанія SpaceX навіть встигла відзвітувати про успішні випробування.

Проте через 14 хвилин після посадки космічний корабель вибухнув.

Хронологія випробувань

Корабель Starship SN10 почали заправляти паливом (метан та кисень) у середу о 19:49. Запуск очікувався о 20:50 за київським часом, але підготовка була перервана через необхідність технічних робот на стартовому майданчику.

О 22:14 запуск був скасований за одну десяту секунди до старту.

Ілон Маск повідомив, що причина переривання була у занадто суворому налаштуванні параметрів двигунів космічного корабля.

Стартове вікно лишалося відкритим до 2:00 4 березня.

Тож, близько 1:15 Starship злетів з пускового комплексу SpaceX біля містечка Бока Чика у штаті Техаст та піднявся на висоту 10 км. На відміну від попередніх спроб, ракета успішно приземлилася на стартовий майданчик.

Загалом політ зайняв трохи більше 6 хвилин.

Однак, ще через 14 хвилин, попри охолодження ракети, вона вибухнула.

Напередодні старту Ілон Маск зазначив, що випробування прототипу пройдуть успішно з вірогідністю 60% (попередні тести, за оцінкою Маска, мали 33% на успіх).

Нагадаємо, 2 лютого американська приватна космічна компанія SpaceX Ілона Маска здійснила випробувальний запуск дев’ятого прототипу міжпланетного багаторазового корабля Starship, однак при посадці він вибухнув.

До слова, Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) почало розслідування відносно компанії SpaceX Ілона Маска через порушення ліцензії на запуск космічних кораблів.

Приводом для розгляду став випробувальний політ ракети Starship в грудні 2020 року, який закінчився вибухом при посадці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: